In 2022 gaat de regio Twente de Special Olympics organiseren. Dit sportevenement voor mensen met een beperking wordt 1x per 2 jaar georganiseerd. De verschillende sporten worden over 14 Twentse gemeenten verdeeld, waarbij het inline-skaten toegewezen is aan de gemeente Rijssen-Holten. Dat betekent dat op 10 en 11 juni 2022 onze accommodatie decor is van dit prachtige evenement! We zien er naar uit om dit samen met de gemeente Rijssen-Holten en de regio Twente te gaan organiseren.

Nu ook senioren weer mogen sporten willen we weer een beginnerscursus skeeleren aanbieden. Tijdens deze cursus leer je de basis van het skeeleren, zoals de juiste houding, afzet, het maken van bochten en het op verschillende manieren remmen. Wellicht ben je door de coronamaatregelen (weer) begonnen met skeeleren en kun je wel wat hulp gebruiken. Meldt je dan snel bij ons aan via info@skeelerverenigingrijssen.nl. Geef daarbij het volgende door: naam, leeftijd en telefoonnummer. De cursus van 5 wekelijkse avonden start op dinsdagavond 26 mei en is van 19.30 tot 20.30 uur en eindigt dan op 23 juni. De kosten zijn € 20. Besluit je om vervolgens lid te worden dan is het eerste kwartaal van het lidmaatschap gratis. Een helm is tijdens deze avonden verplicht.

I.v.m. het coronavirus gaan de trainingen voor senioren (m.u.v. de recreantengroep) tot nader order niet door. Kinderen t/m 18 jaar mogen weer trainen in groepsverband, hou daarbij wel rekening met de volgende ‘spelregels’:
– Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent
– Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang bij de baan
– Ouders/verzorgers/begeleiders hebben geen toegang tot de baan
– Volg aanwijzingen van trainers en vrijwilligers altijd op
– Informeer als ouders/verzorgers je kind over deze maatregelen
– Haal kinderen na de trainingen z.s.m. weer op
– Was thuis voordat je naar de training komt je handen goed
– Trainers: graag voor aanvang van de training je handen desinfecteren (in/bij de keet)
– Neem een eigen, gevulde bidon mee
– Houdt als trainers 1,5 meter afstand tot kinderen en vice versa
– Vermijd aanraken van je gezicht zoveel mogelijk
– Schud geen handen en raak als kinderen elkaar ook niet onnodig aan

Vanaf maandag 9 maart 2020 starten we weer met onze skeelertrainingen. Onder het menu trainingen vindt je het nieuwe trainingsschema voor 2020.

Wil je ook eens kijken of het skeeleren wat voor jou is? Kom dan gerust vrijblijvend meetrainen! We vinden dat wel prettig om vooraf even te weten. Heb je interesse mail dan even naar info@skeelerverenigingrijssen.nl.